13 Şubat 2019

Radyomuzda 13 Şubat Radyo Günü özel bir yayınla kutlandı.

13 Şubat Dünya Radyo Günü, radyo yayıncıları arasındaki uluslararası işbirliğini geliştirmek ve yayın araçları üzerinden bilgiye erişim, ifade özgürlüğü ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için başlıca ağların ve kamusal radyoların teşvik edilmesi amacıyla 36. UNESCO Genel Konferansı’nda (25 Ekim – 10 Kasım 2011) ilân edilmişti.

Yayın hayatına 2005 yılında başlayan Ankara’da FM 91.0 frekansından karasal; http://ilef.ankara.edu.tr/radyo internet adresinden dijital yayınıyla 120 farklı ülkede dinleyicilerine ulaşan Ankara Üniversitesi Radyosu, Radyo İlef; Üniversitemiz öğrencilerinin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünü sekiz farklı dilde seslendirdiği spotlarla gün boyu yayınını gerçekleştirerek Dünya Radyo Günü’nü kutladı.

Önceki yıllarda “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi”, “Gençlik”, “Olağanüstü Hâl ve Felaket durumlarında Radyo”, “Radyo Sensin” ve “Radyo ve Spor” gibi temalarla kutlanan Dünya Radyo Günü’nün 2019 yılı teması “Radyo: Diyalog, Hoşgörü ve Barış” olarak belirlendi.