12 Haziran 2014

2000 yılından bu yana her yıl düzenli olarak yapılan İletişim Fakülteleri Dekanları Toplantısının yirmi ikincisi Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde 5-7 Haziran 2014 tarihleri arasında Bişkek’te yapıldı. 34 fakültenin dekan ya da dekan yardımcısının katımıyla gerçekleştirilen toplantıda, bir sonraki toplantının 2015’de 50. yılını kutlayacak olan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca iletişim fakültelerinin tümünün ortak sorunu olan kontenjanların sürekli artırılmasının önüne geçilmesi için YÖK nezdinde girişimde bulunulması  ve yeni iletişim fakültelerinin ve bölümlerin açılmasında akademik, fiziki ve teknik aranan asgari koşulların yükseltilmesinin YÖK’e önerilmesi  kararlaştırıldı. Toplantıda 2014-15 akademik dönemi için yeni Yürütme Kurulu da belirlendi. Yeni yürütme kurulu şu üyelerden oluştu:

Prof. Dr. S. Ruken Öztürk (Ankara Üniversitesi, İLDEK Başkanı)

Prof. Dr. Nezih Orhon (Anadolu Üniversitesi, İLDEK Başkan Yardımcısı)

Prof. Dr. Nilüfer Sezer (İstanbul Üniversitesi, Üye)

Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu (İstanbul Bilgi Üniversitesi, Üye)

Prof. Dr. Mehmet Küçükkurt (Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Üye)

Prof. Dr. Asaf Varol (Fırat Üniversitesi, Daimi Üye)