04 Eylül 2020

İLEF’in saygıdeğer öğrencileri,

Öncelikle hepinize en içten sağlık ve mutluluk dileklerimizi gönderiyoruz. Bu yılın Mart ayından bu yana küresel ölçekte mücadele ettiğimiz COVİD-19 salgını nedeniyle, 2019-20 eğitim dönemi Bahar Yarıyılını uzaktan eğitim yöntemleriyle tamamladık. Yaz döneminde salgınla mücadelede bir mesafe kat edileceği düşünülmekteydi. Ancak sizlerin de yakından izlediğiniz gibi salgın küresel ölçekte artarak sürüyor.

Bu koşullar altında yeni dönemde eğitimin hangi yöntemle sürdürüleceğine dair değerlendirme yapmak üzere 3 Eylül 2020 tarihinde toplanan Ankara Üniversitesi Senatosu 2020-2021 Eğitim Dönemi Güz yarıyılında eğitimin İletişim Fakültesi’nin de içinde bulunduğu fakültelerde tamamen uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülmesini kararlaştırdı. Bu süreçte ara değerlendirmeler de uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılacak olup, final ve bütünleme değerlendirmelerinin nasıl yapılacağına ise dönem bitmeden gelişmelere göre karar verilecek.

Eğitim uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülecek olsa bile, öğrencilerimizin, akademik takvimde açıklanan programa uygun olarak, ders kayıt prosedürlerini takip etmesini, yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin de, yabancı dil muafiyet sınavları gibi planlı etkinlikleri atlamamasını özellikle rica ediyoruz.