13 Aralık 2016

Fakültemiz öğrencileri, bu yıl düzenlene 5.Serka Kısa Film yarışmasından “Ardahan’ın Gizli Yüzü” adlı belgesel filmle 2’ncilik ödülü alarak dönmeyi başardılar.

Yarışmanın bu yılki konusu Serhat Bölgesinde (Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars İllerinde ) üretilen ve tüketilen ancak toplumun tamamına henüz ulaştırılamamış ve tanıtılamamış olan tarımsal ve hayvansal ürünlerin insan hayatındaki rolü ve öneminin ortaya konulması olarak belirlendi.

Filmin yönetmenliğini Film Atölyesi öğrencilerinden Mahir Çilalı, metin yazarlığı, sanat yönetmenliği ve kurgusunu Damla Özen yaparken, Damla Köksal yönetmen yardımcısı, Kaan Cerit de ışık ve seste yer aldı. Proje danışmanlığını Öğretim Görevlisi Enver Özüstün üstlendi.

Çekimler Ardahan’ın Çatalköprü Köyü ve Posof İlçesinde, karlarla kaplı olduğu bir dönemde, 18, 19 ve 20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirildi.

Dereceye girenlere ödülleri 16 Aralık 2016 Cuma günü düzenlenecek olan galada verilecek.