02 Mayıs 2014

Ahu Özyurt “Değişen Medya Düzeninde Televizyon Haberciliği” konusunda bir söyleşi için İlef’te…

Özyurt gazeteciliğe 1990’lı yıllarda Show Tv’de diplomasi muhabiri olarak başladı. Daha sonra ATV ve NTV’de muhabirlik, CNBC-e’de “Finans Cafe” programının editörlüğü ve sunuculuğu görevlerini yürüttü. 2003-2007 yılları arasında CNN Türk’te “Gece Görüşü” ve “İş Yemeği” (Deniz Bayramoğlu ile birlikte) programlarını hazırlayıp sundu. 2007-2009 yıllarında ise Milliyet ve CNN Türk’ün Washington muhabiri oldu. 2009’da Bloomberg HT Kanalının kuruluş aşamasında görev aldı. 2011’de döndüğü CNN TÜRK’te halen Chief Writer/Editor görevlerini üstlenmiş durumda. Aynı zamanda özel haberler için sahaya da çıkmakta.

Özyurt aynı zamanda CNN World Report programına Türkiye’den haberler gönderiyor; web gazetesi Huffington Post’ta Türkiye ve Ortadoğu’daki gelişmeler konusunda yazılar yazıyor.

ABD Başkanı Barack Obama’nın 2008 seçim kampanyasını içeriden takip eden Özyurt, izlenimlerini “Obama: Bir Kusursuz Fırtına” adlı kitapta topladı.

Sahadaki gazetecilik deneyimlerini ise 2014 yılında yayımlanan “Gece Görüşü” adlı kitapta paylaştı.

Film Atölyesinin düzenlediği söyleşiyi 5 Mayıs Pazartesi günü saat 13.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi Sinema Salonunda izleyebilirsiniz.