27 Kasım 2014

Bugün saat 14.00’da ATK Sanat Evinde Dijital Gözetim ve Gözün Gücü Paneli düzenleniyor. Dijital Gözetime Karşı Farkındalık ve Kem Gözlere Şiş Haftası Etkinlikleri kapsamındaki panelde, dünyada ve Türkiye’de dijital gözetim, veri eşleştirmesi ve veri madenciliği olguları ile göz’ün ve gözetlemenin iktidarı çeşitli örnekler üzerinden somutlanarak tartışmaya açılacak.

Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mutlu Binark’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek panelin katılımcıları ve konu başlıkları şu şekide:

• Prof. Dr. Seçil Büker – Anahtar Deliğinden de Üstün
  • Dr. Gamze Göker – Dijital Aktivizmin Dijital Gözetimle Paradoksal İlişkisi
  • Birkan Sarıfakıoğlu – Vatandaş Gözetimi ve E-Devlet Uygulamaları
  • Şafak Dikmen – Televizyon 2.0 Döneminde Reyting Ölçümleri ve Televizyon İzleyicisinin Gözetlenmesi

Panelin ardından, saat 17.45’te Dijital Gözetim Temalı Afiş ve Video Sergisi açılışı gerçekleşecek.