15 Mart 2016

Ülkemizin genç ve başarılı yönetmenlerinden Emin Alper İlef’lilerle söyleşecek.

İlef Film Atölyesi’nin  Koru, Ostim, Tandoğan ve Ulus Rotary Kulüpleri’nin katkılarıyla düzenlediği etkinlik 18 Mart Cuma günü İlef Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda yer alacak.

Etkinlik programı:

13.30 “Abluka” filminin gösterimi

15.30 Emin Alper ile söyleşi

Kısaca Emin Alper…

Emin Alper sinemaya Seyfi Teoman’ın “Apartman” adlı kısa filminde oyuncu olarak başladı. Ardından Umut Aral’ın “Çarpışma” adlı kısa filminde rol aldı.

2005’de ilk kısa filmini yönetti: “Mektup”. Sonraki filmi “Rifat” ile Bükreş Uluslararası Kısa Film Festivali’nde en iyi film ödülünü aldı.

2012’de yazıp yönettiği “Tepenin Ardı” adlı ilk uzun metrajlı filmi ile Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Caligari Film Ödülü,  Asya-Pasifik ve İstanbul Film Festivalleri’nde En İyi Film ödülleri dahil olmak üzere  32 ödül kazandı.

Geçtiğimiz yıl çektiği ikinci uzun metraj filmi “Abluka” ise ilk ödülünü Venedik Film Festivali’nde aldı. Birçok ulusal ve uluslararası festivalden de ödüllerle döndü.

Emin Alper aynı zamanda 2003 yılında bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde akademisyen.