19 Aralık 2014

İlef Sinema Topluluğu (İlefSin) Engelsiz Filmler Haftası kapsamında bir etkinlik gerçekleştiriyor. Fakültemizden mezun olan Murat Erün 800 Kilometre Engelli adlı filminde, fiziksel engelli iki arkadaşın bir motosiklet ve ona takılı yolcu sepetiyle İstanbul’dan Muğla’ya yaptığı on üç günlük yolculuğu anlatıyor. İki arkadaş gezi boyunca bir yandan merak ettikleri yerleri görmeye çalışırken diğer yandan engellilerin yaşamlarına, sorunlarına toplum olarak ne kadar kafa yorduğumuzu, tutum ve davranışlarımızın onları nasıl etkilediğini düşünmemizi sağlamaya çalışıyor. 2012’de TRT Belgesel Film Yarışması, Ulusal Profesyonel Kategoride Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü alan filmi MTÖ Sinema Salonu’nda 23 Aralık salı günü saat 18:00’de izleyebilirsiniz. Film gösteriminin ardından yönetmen Murat Erün izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.