06 Mayıs 2015

Yaz Stajı yapmak isteyen Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin;

– Aşağıdakı bilgileri dikkatle okumaları ve buradaki başvuru formunu eksiksiz doldurmaları gerekmektedir. Eksik başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
– Staj için yalnızca 3. sınıf ve 2015 yılında mezun olmayacak durumdaki 4. sınıf öğrencileri başvurabilir. Diğer başvurular kabul edilmeyecektir.
– Başvurular, 6 Mayıs 2015–12 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılmalıdır. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
Ön değerlendirme görüşmeleri 14 Mayıs 2015 Perşembe günü; 09.00 – 12.00 veya 16.00-18.00 saatleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapan öğrencilerin bu saatlerin herhangi birinde Öğr. Gör. Gökhan Bulut’la görüşmeleri gerekmektedir. Bu saatler arasında görüşmeye gelmeyen öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
– Belirtilen tarihler dışında staj yapmak mümkün değildir.
– Bazı kurumlara talep çok yoğun olabilir fakat o kurumun verdiği kontenjan hiç olmayabilir veya çok sınırlı olabilir. Bu nedenle staj yapmak istediğiniz kurumları iyi belirlemeniz gerekmektedir.
– Yerleştirmeler, yapılan başvurular doğrultusunda ve ön değerlendirmeler sonucu, staj koordinatörü tarafından yapılacaktır.
Taslak liste, yapılan ön değerlendirmeler doğrultusunda ve kurumlardan gelen kontenjanların netleşmesinin ardından belirlenecek ve ilan edilecektir.
– Staj başvurusunu geri çekme, belirlenen kurumda staj yapmayı istememe, belirlenen tarihte staj yapmayı istememe, kontenjanların dolmaması ve benzeri sebeplerden ötürü ihtiyaç duyulması halinde ve ilk listeler belirlendikten sonra, hazırlanacak ikinci bir liste için ayrıca başvuru duyurusu yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT:
– Başvuru formunda yer alan kurumların listesi yalnızca hatırlatma içindir. Bu kurumlardan İlef’e kontenjan verilip verilmeyeceği veya hangi dönemde kaç kontenjan verileceği, yapılacak yazışmaların ardından kesinleşecektir.
– Başvuru formundaki soruların açıklamalarını dikkatli okuyunuz.

Staj süresi bir aydır ve şu dönemlerle sınırlıdır:
1. dönem: 15 Haziran – 14 Temmuz 2015
2. dönem: 15 Temmuz – 14 Ağustos 2015