28 Nisan 2015

İlef Film Atölyesi sinema kariyerinin 51. yılında  emektar Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı’yı konuk ediyor. 29 Nisan Çarşamba günü ATK Sanatevi’nde gerçekleştirilecek organizasyonda, söyleşinin yanı sıra atölye çalışması da yapılacak.

AYTEKİN ÇAKMAKÇI KİMDİR?

Aytekin Çakmakçı 10 Ağustos 1949 yılında Trabzon’da doğdu. Henüz 16 yaşında Kamera  2.Asistanı olarak sinema sektörüne giriş yaptı. Uzun yıllar boyunca İrfan Tözüm, Şerif Gören, Yavuz Turgul ve Ertem Eğilmez gibi yönetmenlerle çalışma fırsatı buldu. 1986 yılında “Yılanların Öcü” filmiyle En İyi Görüntü Yönetmeni dalında Altın Portakal ödülünü kazandı. 2013 yılında İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 31. İstanbul Film Festivali’nde “Sinema Onur Ödülü”ne layık görüldü. Branşında ayrıca Altın Koza ve Altın Kelebek sahibidir.

GÖRÜNTÜ YÖNETMENLİĞİNİ YAPTIĞI BAŞLICA FİLMLER

Muhsin Bey