11 Kasım 2015

Öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Gökhan Atılgan ve Yrd. Doç. Dr. Cenk Saraçoğlu’nun editör ve yazar olarak yer aldığı Osmanlı’dan Günümüze Türkiye’de Siyasal Hayat adlı kitap çıktı. Yordam Kitap tarafından yayımlanan kitabın arka kapak yazısından:

Osmanlı’dan Günümüze Türkiye’de Siyasal Hayat‘ı kendi kulvarındaki öteki kitaplardan ayıran başlıca özellik, “siyasal hayat”ı kavrayış biçiminde yatıyor. Siyasal hayatı, dünya-tarihsel bağlamı içine yerleştirerek, iktisadi koşullar ve kültür hayatıyla ilişkilendirerek ele alan kitap, bunların tümünün gerisindeki dinamiğin toplumsal sınıflar arasındaki ilişkiler ve çelişkiler olduğunu gözetiyor. Türkiye siyasal ve toplumsal tarihinin önemli dönemeçlerine göre ayrılan her bir bölüm kendi içerisinde dört aşamalı bir izleği takip ediyor: iktisadi ve toplumsal koşullar, siyasal gelişmeler, dünyayla ilişkiler ve kültür hayatında eğilimler. Bu izlek, Türkiye siyasi tarihinin olgu ve olaylarındaki ayrıntı zenginliğini belirli bir teorik perspektif ve analizle yerli yerine oturtmayı, ilişkilendirmeyi ve soyutlamayı mümkün kılıyor. Her bir dönemin özelliklerini yansıtan portreler, çerçeve yazılar, belgeler ve fotoğraflar da kitabın anlatımını zenginleştiriyor.