30 Eylül 2014

AFAD_proje_ekibi2

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD tarafından  düzenlenen “Afete Hazır Türkiye, Afete Hazır Gençler”  konulu kısa film destek programına Fakültemiz adına katılan “Panik” adlı proje, seçici kurul tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Proje yürütücülüğünü Film Atölyesi bünyesindeki “Senaryo Çalışma Grubu”ndan Laçin Nisbet ile Anıl Müfreze’nin yaptığı  kısa filme böylece 3500 TL’lik bir destek sağlanmış oldu.

Türkiye’nin çeşitli yüksek öğrenim kurumlarından toplam 67 projenin başvurduğu programda 24 proje desteğe hak kazandı. Fakültemiz programa 5 proje önerisiyle katılmıştı.

“Afete Hazır Türkiye” hedefiyle yola çıkan AFAD, bu yıl, yaşanma sıklığı ve neden olduğu zararlar bakımından en büyük afet riskini oluşturan depremi konu olarak seçti. Depremle birlikte yaşama bilgisinin ve farkındalığının artırılması amacıyla başlatılan kısa film destek programı, özellikle gençlerimizin dikkatini çekmeyi ve bilginin hızla paylaşılarak çoğalmasını hedefliyor. Program çerçevesinde üretilecek kısa filmlerin deprem gerçeği hakkında tanıtım veya bilgilendirmenin yanında sanatsal bir değere ve insan odaklı bir anlatıma sahip olması bekleniyor.

Fakülte olanakları ve ekibi dışında, profesyonel desteğin de alınacağı film, AFAD’ın düzenleyeceği özel bir program kapsamında 17 Ağustos 2014 tarihinde izleyiciler ile buluşacak.