17 Ocak 2014

Gazeteci, Ajanstürk Matbaasının kurucusu, Türkiye’de matbaacılık sanatının önemli isimlerinden, daha da önemlisi Fakültemizin “Basın Yayın Yüksek Okulu” yıllarında 11 Nisan 1972 – 17 Temmuz 1989 arasında öğretim görevlisi olarak yüzlerce öğrencinin yetişmesine katkıda bulunan Şevket Evliyagil hocamızı 16 Ocak 2014 tarihinde 90 yaşında yitirdik. 17 Ocak 2014 günü kurucusu bulunduğu Ajanstürk’te ve kuruluşunu sağlayarak adını verdiği Şevket Evliyagil Ticaret Anadolu Meslek Lisesi’nde yapılan törenlerin ardından cenazesi İstanbul’a gönderildi. Hocamız, 18 Ocak 2014 Cumartesi günü Edirnekapı Şehitliğindeki aile kabristanında toprağa verilecek.

1969 yılında yazdığı Basın İşletmeciliği ve 1972 yılında yazdığı Basım Sanayinin Temel Kavramları adlı kitaplar, uzun yıllar sadece Ankara Üniversitesi SBF BYYO’nun değil, başka okulların da temel kaynakları arasında yer aldı.

Sesinin yankılandığı sınıflardan, koridorlardan hocamızın aziz hatırasına buruk bir selam gönderirken, ailesine ve öğrencilerine başsağlığı diliyoruz.