11 Şubat 2015

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürütülen Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi kapsamında gerçekleştiren Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesi 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleştiriliyor.

Sosyal Güvenlik ve Medya Atölyesine Akdeniz, Atatürk, Anadolu, Ankara, Başkent, Erciyes, Fırat, Gazi, Gaziantep, Kastamonu, Karadeniz Teknik, İstanbul ve İzmir Ekonomi üniversitelerinden 60 öğrenci katılıyor. Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesindeki İletişim Fakültesi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde yapılan Atölye’nin 9 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayan açılış oturumuna Sosyal Güvenlik Kurumu Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yılmaz da katılımcı öğrencilere hitap etti. Atölye çalışmaları boyunca, Gazi Üniversitesi İİBF’den Prof. Dr. Cem Kılıç, Ankara Üniversitesi SBF’den Prof. Dr. İlkay Savcı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’in yanı sıra, CNNTürk’ten Cem Seymen ve Öykü Dilogue International Reklam Ajansı Başkanı Necati Özkan seminerler verdi. Atölye kapsamında halen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları reklam, film, gazetecilik, radyo ve fotoğraf atölyelerinde öğrencilerle uygulamalı çalışmalar yürütüyor. Öğrenciler bu çalışmalar sırasında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda yürütülecek bir sosyal kampanya için strateji ve medya materyalleri üretecek.