14 Haziran 2018

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. S. Ruken Öztürk’ün, Prof. Dr. Hasan Akbulut ile birlikte derlediği Perdeyi Aralamak adlı sinema kitabı çıktı. Bu kitap sinema alanında hocaların hocası Prof. Dr. Seçil Büker için hazırlandı. Kitabın içinde çok sayıda yazarın anlatıdan türe, sansürden film analizlerine kadar farklı konularda yazıları bulunmakta. Kitabın ana başlıklarını “Anlatı, Tür, Sansür”, “Sorgulayan Filmler, Düşünümsel Anlatılar”, “Yüzleşmeye Çağıran Anlatılar”, “Toplumsal Cinsiyet Üzerine”, “Anneler ve Çocukları” ve “Kadınlar Kameranın Arkasında” adlı bölümler oluşturuyor.

Yazarlar arasında İLEF öğretim üyelerimiz Doç. Dr. Özgür Yaren, Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel ve Dr. Öğretim Üyesi Eren Yüksel de bulunuyor. Ayrıca kitapta Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Oğuz Onaran’ın ve Prof. Dr. Güzin Yamaner’in, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşe Kıran’ın, Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç’ın, çok sayıda başka akademisyenin ve yazarın sinema ve filmler üzerine yirmi dört makalesi bulunmaktadır. Sinemaseverler için kaynak niteliğinde olacak Perdeyi Aralamak adlı kitap, kitapçılarda bulunabilir.