16 Mart 2015

Fakültemiz öğrencileri, 15 Mart Pazar akşamı İstanbul Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması’ndan ödüllerle döndüler.

Çevre bilinci aşılanmış üniversite gençliğinin yetişmesine katkı sağlamak, üniversite öğrencilerinin sinema sektörüne katılımını arttırmak ve dünyamızı tehdit eden tüm çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen “Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması”nda toplam 100.000 (Yüz Bin ) TL ödül dağıtıldı.

İlk üç dışında 8 mansiyonun verildiği yarışmada, Fakültemiz öğrencileri katıldıkları 2 filmle bir üçüncülük bir de mansiyon kazandılar.

Fotoğrafların birleştirilmesiyle oluşturulan stop motion tekniğiyle gerçekleştirilen iki film de Stop Motion Film Yapım Teknikleri dersi kapsamında, Film Atölyesi’nin olanakları kullanılarak çekildi.

Danışmalığını Öğr. Görevlisi Enver Özüstün’ün yaptığı filmlerden, “Yeşil Hikaye” isimli çalışmayı Seda Sunayol, Damla Köksal, Hatice Gözde Şayan ve Ezgi Harika Semiz, “ Doğaya Yer Aç“ isimli filmiyse Harun Özalp ve Erman Güneş yönetti.

Yarışmada üçüncü olan ekip 10,000 TL, mansiyonaysa 5000 TL ödül almaya hak kazandı.